Om Opaler

Opalstenens historie

Køb smykker med blå opal sten og 925 Sterling sølv

Opaler kommer i mange forskellige farver og er smykkesten, som glimter i hele regnbuens farver i stenens hulrum i opal stenens overflade.

Man ved endnu ikke præcis, hvor opal har sin oprigtige oprindelse. Noget tyder på at navnet Opal, stammer fra det græske ord "opallios" eller fra det romerske ord "opalus" tilbage til cirka 250 f.kr. I det antikke Grækenland og Rom og i resten af Verden, var opal smykker nogle af de ypperste og mest værdsatte smykkevarianter og ædelsten.

Legenden om opal

Udover sit flotte ydre, tilskrev man også opal stenen for sine forskellige helbredende og metafysiske egenskaber. Ifølge legenden menes opal at bringe kvaliteter så som lykke, beskyttelse og øget intuition til bæreren. Opal var et symbol på håb og renhed til de gamle romere , og grækerne troede at opal smykket gav sin bærer evnen til at se ind i fremtiden.

Hvor findes der opaler?

90% og dermed langt størstedelen af hele Verdens opaler, stammer fra Australien. Derudover findes der opaler som lever op til smykkekvalitet i lande som Etiopien, Brasilien, Tjekkiet, Mexico, Nicaragua, Slovakiet, Indonesien, Ungarn, Tyrkiet og samt i Nevada, USA.


Opalers kvalitet og farver

Opaler til smykker, udvindes fra hulrum i vulkanske sten, hvor deres skabelsesprocess kan have stået på i millioner af år. Opaler er sten, der findes i alverdens farver og variationer. Alle opaler er i sig selv unikke og ikke en opal er ens med en anden opal. Farverne kan eksempelvis være blå, hvide, pink og ild farver med flotte møsntre og farvespil. Opaler er kendt for sit flotte farvespil, stenen giver når den drejes eller vendes i lyset.

Opaler der anvendes til smykkeproduktion er alle for det meste poleret i cabochon slibning, og nogle få slebet med facetter som andre smykkesten. Orange opaler, som også kadles ild opaler, er dog oftest facetslebet. Opalkrystaller, indeholder cirka 1%-21% vand og opalens indhold som oftest mellem 6-10%. Det kan ske at opaler slå revner, som i ældre tid, blev fortolket som overtro. Opal smykker skal bæres så ofte som muligt, da opalen optager vand fra bærerens hud samt fra luften, så skønheden i opalen bibeholdes.Fødselssten

Opalen er også en fødselssten for oktober måned.
 

Specifikationer

Kemisk formel

SiO2 nH2O

Farver

Alle farver

Massefylde

1.98 - 2.50

Hårdhed

5.5 - 6.5

Brydningsindeks

1.37 - 1.52

Krystalstruktur

AmorfSe vores udvalg af opal smykker her

Leave a Reply

All fields are required

Type Code